Logo Dizajn

Logo Dizajn

Šta će mi logo?

Logo je vizuelni znak po kome tvoj biznis može da bude primećen u masi istih ili sličnih biznisa. Ljudski um 70% svih informacija dobija vizuelnim putem. Tvoj proizvod može biti najbolji, tvoja firma može pružati najbolje usluge, svom poslu možeš dati najbolje ime, ali na kraju uvek nedostaje taj jedan delić da te lansira preko vrha.

Klijent pre svega treba da te uoči, da ga ono što vidi privuče tvom proizvodu i tvojoj usluzi. Ako klijent treba da čita tekst u pretraživaču ili reklami tvoje šanse da te primete se smanjuju. Zato je logo vizuelni identitet firme, njen zaštitni znak i njena udica koja deluje na podsvesnom nivou.


 

Šta jedan dobar logo treba da ima?

Logo treba da bude jednostavan. Intrigantne šare u stilu srednjeg veka komuniciraju sa tvojim klijentom jedino ako držiš kovačnicu mačeva. Ako si u poslu internet prodaje primetićeš da Amazon i Ali Express imaju veoma jednostavne znakove koje može i dete da nacrta.

Tvoj logo treba da bude upečatljiv. Deca već sa 2 godine mogu sa sigurnošću da paspoznaju znakove na haubama automobila. Veliki automobilski brendovi počinju da neguju svoje mušterije iz pelena i tako na duge staze osiguravaju svoje mesto na konkurentnom tržištu.

Logo je podjednako važan kao ime firme i njen internet domen. Ako se obratiš marketinškoj agenciji oni će insistirati na tome da razviju brend sa svim njegovim elementima. Ovo ume da košta pa se zato prave kompromisi. Vlasnik biznisa obično traži da se „nacrta bilo šta“ što bi moglo da stoji u nekom uglu veb prezentacije ili na pečatu firme. Marketinška agencija neće korigovati cenu a vlasnik preduzeća će se zadovoljiti anonimnošću.

Zato je veoma važno da se prilikom razvijanja biznisa obratiš firmi koja će naći najbolje rešenje i za internet domen, i za SEO i za logo.


 

Kako nastaje logo?

Vrlo kreativnim i maštovitim ljudima potrebno je svega nekoliko trenutaka da vizuelno iskažu ono što nečiji poslovni plan podrazumeva. Ipak u velikim kompanijama logom se bave čitavi timovi ljudi počev od marketinških stručnjaka, preko psihologa pa do umetnika. Takvi timovi koštaju mnogo a suština loga nije u novcu.

Logo komunicira sa nama preko jezika simbola. To je univerzalan jezik koj isvako razume. Na tom jeziku krug označava punoću i zadovoljstvo, a cik-cak linija brzinu i nesiguran put. Zato će sunce uvek biti krug, a upozorenje na strujni udar će uvek biti cik-cak linija. Jedno znači zadovoljstvo drugo znači opasnost.

Tvoj logo treba da zadovolji kriterijume jednostavnosti i upečatljivosti. On treba da jasno komunicira sa klijentima i ukaže im na prirodu tvog proizvoda. Tim koji može da napravi takav logo nalazi se u kompaniji VJ2TECH. Naš cilj nije samo zadovoljan klijent. Naš cilj je uticaj na popularnu kulturu na način na koji su uticale druge velike tech kompanije.


Posted 6 months ago by Admin
WEB DESIGN

Comments

No comments yet! Why don't you be the first?
Add a comment