Web hosting Srbija

Web hosting Srbija

Hosting je mesto gde se nalazi vaš sajt. Domen je vaše ime na internetu kako bi vas drugi mogli lakše naći.


Da bi ste uspeli online potrebno vam je dobro ime a i dobar hosting. Od dobrog imena i hostinga zavisi pored ostalog i koliko će vam se sajt brzo očitavati, koliko će biti dostupan i pozicija na google pretraživaču.

 

Kako da pronađete odgovarajući hosting za vas?

Jednostavno u google pretraživaču možete da ukucate web hosting srbija i da izaberete najbolji web hosting za vaš sajt i povoljan domen.

 

Svaki hosting provajder pored hostinga nudi i domen pa sve možete na jednom mestu.

 

Web Hosting

 

Podrška je jedna od ključnih stvari kada se bira hosting stoga gledajte ko ima najbržu i najdostupniju podršku. Izbegavajte hosting provajdere koji imaju podršku od 9 ujutru do 5 popodne i koji ne rade vikendom, jer u takvim situacijama ako vam zatreba pomoć u petak posle 5 sati niko vam neće odgovoriti do ponedeljka što kada su sajtovi u pitanju je ogroman problem.

 

Brzina je sledeća stavka koja je pogotovo danas kada prosečno 60% posetilaca dolazi preko mobilnih telefona jako bitna. Jer preko telefona se ne koristi wifi signal koji je brži već se koristi internet od mobilnih operatera koji zavisi i od jačine signala ali i od samog telefona pa je i do čak nekoliko puta sporiji. Stoga svaki kilobajt je bitan a tu pored dobre optimizacije ekstremno je bitno i brzina hostinga.

 

Možete da pogledate koje su opcije, trenutno u svetu je najbolje kada hosting ima LiteSpeed web server i NVMe SSD za smeštaj fajlova sajta.

Sve ovo i još mnogo toga ima web hosting srbija hosting provajder iz Srbije koji pored toga i ima jako konkurentne cene.

 

Registracija domena

Kod registracije domena potrebno je da obratite pažnju da je uključena whois zaštita kako ne bi ste dobijali spam emailove.

 

Naša preporuka za kupovinu domena jeste da ukoliko kreirate sajt za recimo ljude koji govore Srpski i nalaze se u Srbiji onda kupite .rs domen, kod pomenutog hosting provajdera cena je 1700 dinara. To isto važi ukoliko pravite sajt za Nemačko govorno područje da uzmete domen .de i tako dalje.

 

Ukoliko kreirate sajt za ceo svet, ne za specijlano neko govorno područje ili zemlju, onda svakako .com, .net i .info su domeni kao jedini izbor ukoliko se gleda bilo šta ozbiljine. Dok imate i ostale ekstenzije kao što su .shop, .site, .website, .top koji tehnički gledano isti kao i .com ali su manje zastupljeniji.

 

Preporuka je da domen birate po ključnim rečima kako bi ste se lakše probili do vrha a ne po recimo nazivu firme. Tačno je da po nazivu firme deluje profesionalnije ali šta vredi kada je potrebno znatno više truda i para da bi se postigo isti efekat.


Posted 3 years ago
WEB HOSTING

Comments

Admin 3 years ago

Iz iskustva i saradnje sa mnogim host partnerima, mogu samo da pohvalim support, koji pruza : webhostingsrbija.rs. Brzina odgovora je oko 10 sekundi i uvek su spremni da vam izadju u susret i pomognu oko nedoumica.

Add a comment